Kezdõlap Farkaslaka Képgaléria Rólunk Kapcsolat
Farkaslaka
Gordon Kisvendéglõ
Szálláshelyek
Farkaslaka
Információk
Névnap
Linkek

www.karpateuropa.hu

Valuta info

Trianoni emlékmû

 

Erdély elsõ trianoni emlékmûve

2010 június 6-án avatták fel Farkaslakán az Apostoli kettõs kereszt emlékmûvet, mely Tamási Áron sírja melletti Milleniumi Emlékparkban, a tizenhárom aradi vértanú emlékére állított kopjafák között talált helyet magának.trianoni_emlekmu_farkaslaka

Farkaslakán 2010 június 6-án ünnepi szentmisével, úrnapi körmenettel és az Apostoli kettõs kereszt emlékmû avatásával emlékeztek a nemzeti összetartozás napja alkalmából a trianoni békeszerzõdés aláírásnak napjára. „Végre valahára sikerült megráznunk magunkat és jóvátenni valamit a XX. század legnagyobb magyar tragédiájából” – mondta megnyitó beszédében Albert Mátyás, Farkaslaka község polgármestere.

Egy magyar világ van


Az esemény fõszónoka dr. Kövér László magyar országgyûlési képviselõ a következõképpen fogalmazott az eseményen: „El kell vetnünk azt a szemléletet, mely a nemzetpolitika fogalmát leszûkítette az úgynevezett határon túli magyar közösségek iránti felelõsségvállalás kérdéseire. Be kell látnunk, hogy nincs határon túli és határon inneni magyarság, csak egy magyar világ, egy magyar nemzet létezik, amelynek határokon átívelõ gyakorlati újraegyesítésének nincs a XI. század egységesedõ Európájához méltó demokratikus alternatívája.”

Farkaslakiak munkáját dicséri

Az Apostoli kettõs kereszt emlékmû kizárólag Farkaslaka és községbeli (szentléleki, malomfalvi) kivitelezõk munkáját dicséri: Jakab Csaba építõmûvész, Jakab Albert és Jakab Antal fafaragók mellett Tamás Albert kovácsoltvas munkájával segítette az emlékmû létrehozását. Amint Albert Mátyás polgármester mondta, „a cserefa is itthoni, és a 10–15 tonnás terméskõ is a Gordon oldalából való.”

 

Farkaslaki trianoni emlékmû
 
kep ikonKépek - Trianoni emlékmû
 www.farkaslaka.eu - 167
   
Programajánló
Szolgáltatások
Látnivalók
Képek
2011 © www.farkaslaka.eu programed by Lokopi Web